Internationell FASD-konferens – stipendium att söka

FAS-föreningen vill uppmuntra yngre forskare från Sverige att delta i den internationella FASD-konferensen 23–25 september i Madrid, arrangerad av European FASD Alliance, genom att utlysa ett stipendium.

Den internationella forskareliten inom fältet FASD samlas under dessa tre dagar. Totalt förväntas minst 250 personer vara på plats och ta del av ett omfattande program.

Några av konferensens huvudteman är;

  • Epidemiology: Alcohol and pregnancy, prevalence of FASD
  • Diagnosis: Unified FASD criteria?
  • Therapeutic options, interventions, and guidelines

Mer information om programmet finns här >>

FAS-föreningens stipendium

För att stimulera forskning om FASD i Sverige vill vi uppmuntra yngre forskare att presentera pågående eller avslutat forskningsarbete på konferensen i Madrid.

Stipendiesumman är på 10 000 kronor och täcker konferensavgift (studentpris), inklusive måltider och konferensmiddag, samt resekostnader och del av boendekostnad för en person.

Stipendiet kan delas mellan två personer. Då ingår konferensavgiften för båda samt valfri uppdelning av resterande belopp för resa och boende.

Läs mer om stipendiet och ansök här >>

Delar av FAS-föreningens styrelse kommer att delta på konferensen. För att främja erfarenhetsutbyte och utvidga våra nätverk planerar vi att samla deltagare från de nordiska länderna för ett mer informellt möte under någon av dagarna. Hör gärna av dig till oss om du ska delta på konferensen!

<< Tillbaka
C
h
a
t
t
Nyhetsbrev