Föreläsare

Vi erbjuder föreläsningar, informationsträffar och rådgivning.

Tag gärna kontakt för mer information!
Mail: info@fasforeningen.nu
Telefon: 0418-48 11 50. Telefontid vardagar 8-14.

FAS-föreningen
Norra Långgatan 8
261 31 LANDSKRONA

 

Våra föreläsare:

Katarina Wittgard

FAS-föreningens grundare

Katarina började sitt arbete med FAS 1998 när hennes då 11-årige adoptivson, efter en lång process, till slut fick diagnosen FAS. Sedan dess har hon tillägnat sig stora kunskaper om alkoholrelaterade fosterskador och byggt upp ett brett kontaktnät.

Hon följer ständigt vad som händer inom forskningen på området. Kontakt med hundratals barn och ungdomar i alla åldrar, deras föräldrar, olika personalgrupper, vuxna med FAS, experter och forskare, har dessutom gett Katarina en stabil erfarenhetsbas att stå på. År 2000 startade Katarina FAS-föreningen.

Sedan 2011 är Katarina även ledamot av den europeiska FASD Alliansen. Genom åren har hon föreläst i många olika sammanhang, men också skrivit en stor mängd faktatexter, kursmaterial och artiklar om FASD samt boken Erik – mitt ibland oss. Katarina är ansvarig utgivare för FAS-föreningens hemsida

Områden som ligger Katarina särskilt varmt om hjärtat, förutom alkoholrelaterade fosterskador, är:

  • Adoption
  • Familjehemsplacering
  • Anknytningsteori
  • Nätverksbygge
  • Författande

Katarina är bosatt i Landskrona i Skåne, men åtar sig föreläsningsuppdrag över hela landet. Priset varierar beroende på uppdragets omfattning, tidsåtgång med mera. Kontakta kansliet för offert.

Mer information om Katarinas föreläsningar finns här


Annika Andersson

FAS-föreningens ordförande

Annika är legitimerad förskollärare och har arbetat i skolans värld i 24 år, främst på förskolor men också som personlig resurs i grundskolan. Annika har även fungerat som handledare för pedagoger och personliga assistenter, både på förskolor och i skolor.

Sina kunskaper om FAS har Annika framför allt hämtat från föreningens föräldrautbildningar och litteratur, men också utifrån sina många möten med barn och ungdomar med FAS.

Sedan flera år är Annika ansvarig för FAS-föreningens årliga lägerverksamhet för barn och ungdomar. Hon och hennes man är även familjehem åt en pojke med FAS som kom till dem som spädbarn 1998. Självklart ger det dagliga livet i familjen ständigt nya erfarenheter.

Annika är ordförande i FAS-föreningen och har arbetat i föreningens styrelse sedan 2002. Hennes övriga intresseområden är främst barnaktiviteter av olika slag, till exempel ”Mulleskola” och teaterlek.

Annika bor några mil från Nyköping och åtar sig i första hand uppdrag i Sörmland med omnejd. Hon åtar sig uppdrag som föreläsare och cirkelledare – och hon kan även handleda pedagoger.

Mer information om Annikas föreläsningar och prisuppgift finns här

C
h
a
t
t
Nyhetsbrev