Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Digitala föreläsningar om alkoholrelaterade fosterskador
Föreläsningar om alkohol, graviditet och små barns hälsa. Den 7 oktober deltar representanter för FAS-föreningen, samt Jenny Rangmar som ingår i vårt expertnätverk.
Läs mer
Internationella FASD-dagen 9/9
Den 9 september är den internationella FASD-dagen. Den nionde dagen i den nionde månaden valdes som en påminnelse om riskerna med att dricka alkohol under graviditetens nio månader.
Läs mer
1 av 100 barn har alkoholskador, hjälp oss sprida kampanjen!
Under september uppmärksammas alkoholrelaterade fosterskador över hela världen. I Sverige genomför FAS-föreningen kampanjen 1av100.
Läs mer
FAS-föreningen presenterar stolt FASD Nordic!
FASD Nordic är ett samarbetsprojekt mellan de Nordiska länderna för utbyte av forsknings- och informationsmaterial om alkohol- och drogrelaterade fosterskador.
Läs mer
Tillsammans jobbar vi mot ett kompetenscentrum för FASD
FAS-föreningen samverkar med andra aktörer och tar nya tag för ett kompetenscentrum.
Läs mer
Kompetenscentrum för fosterskador av alkohol  - en absolut nödvändighet!
FAS-föreningen har i många år kämpat för att få ett kunskapscentrum för FASD, nu driver även IOGT-NTO frågan. Skriv på namninsamlingen!
Läs mer
Erik- mitt ibland oss, en sann berättelse
Boken "Erik - mitt ibland oss" skildrar hur det är att leva med alkoholrelaterade fosterskador i familjen. Nu som följetong här på FAS-portalen, helt gratis.
Läs mer
Konsekvenser av corona för dem som lever med FASD
De som lever med FASD i familjen har redan en tuff vardag och coronakrisen orsakar ännu större påfrestningar.
Läs mer
Säkra uppgifter om prevalens och kostnader
Hur många barn föds det egentligen med alkoholrelaterade fosterskador? Hur många människor med FAS finns det i världen?
Läs mer
Nationellt kompetenscentrum saknas i Sverige fastslås i ny rapport
Rapporten ”Alkohol, graviditet och spädbarns hälsa, ett gemensamt ansvar” lanserades i Sveriges riksdag den 5 februari 2020.
Läs mer
Page 1 of 6 FirstPrevious [1]

Bloggarkiv

Aktuellt

C
h
a
t
t

Få svar på frågor om alkohol- och drogrelaterade fosterskador

I Öppen chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Om det inte finns någon online som kan svara direkt kan du alltid komma tillbaka och få svaret vid ett senare tillfälle, alla frågor och svar ligger kvar i chatten. Du kan också välja att få en notis via mail när din fråga är besvarad.

Vi erbjuder Expertchatt vid speciella tillfällen, då finns en medicinsk- eller annan expert online under och svarar på dina frågor. Information om det kommer att finnas här på FAS-portalen och annonseras via Facebook. Du kan också välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella experter.

I vår Öppna chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Expertchatt då en medicinsk- eller annan expert svarar på dina frågor direkt.

Gå till chatten