Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Videoguide för pedagogisk personal
"Students Like Me" är en ny och kreativ videoguide i 9 delar för alla i pedagogisk verksamhet som arbetar med barn med fetalt alkoholsyndrom.
Läs mer
Experten svarar om FASD
Vår livechatt har gästats av Dr. Ihsan Sarman, Vi har samlat några av de många frågor han besvarade.
Läs mer
Från köksbordet till Europa – FAS-föreningen 20 år!
Under 20 år har FAS-föreningen arbetat mot samma mål - att FASD ska bli ett känt begrepp och att göra information på svenska tillgängligt för såväl yrkesgrupper som möter barn som för allmänheten.
Läs mer
Spännande läsning om FASD i nytt magasin!
Läs reportage om teamet vid Arendals sjukhus i Norge, hur man arbetar med utredning av barn med misstänkt FASD och mycket annat. Magasinet innehåller även ett flertal intressanta intervjuer med bland annat forskare, föräldrar och vuxna med FAS.
Läs mer
Digitala föreläsningar om alkoholrelaterade fosterskador
Föreläsningar om alkohol, graviditet och små barns hälsa, med bland annat representanter för FAS-föreningen, samt Jenny Rangmar som ingår i vårt expertnätverk.
Läs mer
Internationella FASD-dagen 9/9
Den 9 september är den internationella FASD-dagen. Den nionde dagen i den nionde månaden valdes som en påminnelse om riskerna med att dricka alkohol under graviditetens nio månader.
Läs mer
1 av 100 barn har alkoholskador, hjälp oss sprida kampanjen!
Under september uppmärksammas alkoholrelaterade fosterskador över hela världen. I Sverige genomför FAS-föreningen kampanjen 1av100.
Läs mer
FAS-föreningen presenterar stolt FASD Nordic!
FASD Nordic är ett samarbetsprojekt mellan de Nordiska länderna för utbyte av forsknings- och informationsmaterial om alkohol- och drogrelaterade fosterskador.
Läs mer
Tillsammans jobbar vi mot ett kompetenscentrum för FASD
FAS-föreningen samverkar med andra aktörer och tar nya tag för ett kompetenscentrum.
Läs mer
Kompetenscentrum för fosterskador av alkohol  - en absolut nödvändighet!
FAS-föreningen har i många år kämpat för att få ett kunskapscentrum för FASD, nu driver även IOGT-NTO frågan. Skriv på namninsamlingen!
Läs mer
Page 1 of 7 FirstPrevious [1]

Bloggarkiv

Aktuellt

C
h
a
t
t

Få svar på frågor om alkohol- och drogrelaterade fosterskador

I Öppen chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Om det inte finns någon online som kan svara direkt kan du alltid komma tillbaka och få svaret vid ett senare tillfälle, alla frågor och svar ligger kvar i chatten. Du kan också välja att få en notis via mail när din fråga är besvarad.

Vi erbjuder Expertchatt vid speciella tillfällen, då finns en medicinsk- eller annan expert online under och svarar på dina frågor. Information om det kommer att finnas här på FAS-portalen och annonseras via Facebook. Du kan också välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella experter.

I vår Öppna chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Expertchatt då en medicinsk- eller annan expert svarar på dina frågor direkt.

Gå till chatten