Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

FASD från barn till vuxen, ny svensk studie
En grupp på 37 personer med FASD, adopterade från länder i östra Europa, har följts av forskare i mer än 15 år. I dag är de unga vuxna och de livslånga konsekvenserna av alkoholskadorna är tydliga.
Läs mer

Maja har FAS

Maja har FAS
Maja berättar själv hur det har varit att växa upp med FAS.
Läs mer
Hektiska dagar för FAS-föreningen
De senaste två veckorna har FAS-föreningen varit inbjudna till två olika konferenser, en i Stockholm och en i Helsingfors, Finland. Båda i syfte att få ny kunskap, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
Läs mer
Kunskap om förekomsten av FASD och förebyggande arbete går hand i hand
Generellt har man inte tillräcklig kunskap om alkoholrelaterade fosterskador inom barnhälsovården. Det saknas regelbunden utbildning i ämnet för personalen och därför glöms den kunskap man har fort bort.
Läs mer
Internationella FAS-dagen 9 september
I samband med internationella FAS-dagen 9/9 genomför FAS-föreningen kampanjen 1av100 för att öka medvetenheten och kunskapen om barn med alkoholskador.
Läs mer
1av100 - kampanj i höst
För att öka medvetenheten och kunskapen om barn som blivit alkoholpåverkade för livet i fosterstadiet genomför FAS-föreningen informationskampanjen “1av100” i höst.
Läs mer
Internationellt på FAS-portalen
Nu slår vi upp portarna till en helt ny avdelning på FAS-portalen där vi bland annat presenterar internationella FASD-organisationer.
Läs mer
Vi arbetar systematiskt med att uppdatera och kvalitetssäkra den information vi förmedlar
FAS-portalen är den enda webbplats i Sverige som erbjuder samlad och tillförlitlig information om alkohol- och drogrelaterade fosterskador. Självklart är vi källkritiska och kontrollerar fakta innan vi publicerar.
Läs mer
Nyhetsbrev om barn med FASD för dig som jobbar inom förskola/skola
Vi tipsar bl.a. om skriften "Kunskapsunderlag för pedagoger om barn och elever med medfödda skador av alkohol". Är inkludering i skolan rätt för barn med FASD? Hur skapar man studiero?
Läs mer
Personer med FASD i folkhögskolans värld
Efter år av misslyckanden, ibland en hel skoltid, har många unga med FASD tappat både motivation och självkänsla. För en del har folkhögskola blivit räddningen och vändningen i livet.
Läs mer
Page 1 of 5 FirstPrevious [1]

Bloggarkiv

Aktuellt