Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Säkra uppgifter om prevalens och kostnader
Hur många barn föds det egentligen med alkoholrelaterade fosterskador? Hur många människor med FAS finns det i världen?
Läs mer
Nationellt kompetenscentrum saknas i Sverige fastslås i ny rapport
Rapporten ”Alkohol, graviditet och spädbarns hälsa, ett gemensamt ansvar” lanserades i Sveriges riksdag den 5 februari 2020.
Läs mer
Graviditet och alkohol
Många gravida oroar sig för att de druckit alkohol under graviditeten. Ofta handlar det om att man druckit innan man visste om graviditeten. Det är viktigt att bemöta den som oroar sig med förståelse, men också med saklighet och fakta.
Läs mer
FASD från barn till vuxen, ny svensk studie
En grupp på 37 personer med FASD, adopterade från länder i östra Europa, har följts av forskare i mer än 15 år. I dag är de unga vuxna och de livslånga konsekvenserna av alkoholskadorna är tydliga.
Läs mer

Maja har FAS

Maja har FAS
Maja berättar själv hur det har varit att växa upp med FAS.
Läs mer
Hektiska dagar för FAS-föreningen
De senaste två veckorna har FAS-föreningen varit inbjudna till två olika konferenser, en i Stockholm och en i Helsingfors, Finland. Båda i syfte att få ny kunskap, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
Läs mer
Kunskap om förekomsten av FASD och förebyggande arbete går hand i hand
Generellt har man inte tillräcklig kunskap om alkoholrelaterade fosterskador inom barnhälsovården. Det saknas regelbunden utbildning i ämnet för personalen och därför glöms den kunskap man har fort bort.
Läs mer
Internationella FAS-dagen 9 september
I samband med internationella FAS-dagen 9/9 genomför FAS-föreningen kampanjen 1av100 för att öka medvetenheten och kunskapen om barn med alkoholskador.
Läs mer
1av100 - kampanj i höst
För att öka medvetenheten och kunskapen om barn som blivit alkoholpåverkade för livet i fosterstadiet genomför FAS-föreningen informationskampanjen “1av100” i höst.
Läs mer
Internationellt på FAS-portalen
Nu slår vi upp portarna till en helt ny avdelning på FAS-portalen där vi bland annat presenterar internationella FASD-organisationer.
Läs mer
Page 1 of 6 FirstPrevious [1]

Bloggarkiv

Aktuellt