Ny medarbetare hos FAS-föreningen

FAS-föreningen satsar för att öka kunskapen om FASD hos dem som utreder NPF! Sofia Rydh, projektkoordinator och kommunikatör, har rekryterats för att leda ett unikt utbildningsprojekt. Vi låter Sofia presentera sig själv:

I samband med mina universitetsstudier i strategisk kommunikation så väcktes mitt samhällsengagemang och utifrån det har jag sedan tagit mig an olika uppdrag med mål som kan kopplas till att förbättra människors liv och förutsättningar. För mig är det viktigt att det jag gör om dagarna skapar mening för mig och idag är mitt ideella engagemang inom flera olika organisationer en stor del av mitt liv. Att få chansen att vara med och driva FAS-föreningens arbete framåt och bidra till att förbättra kunskapsläget om FAS/FASD känns både kul och utvecklande men framförallt otroligt viktigt, inte minst för alla de barn och vuxna som drabbas och lider av alkoholrelaterade fosterskador idag.

Idag arbetar jag även som forskningskommunikatör och projektkoordinator för ett stort forskningsprojekt som riktar sig mot socialtjänstens verksamhet och som drivs i samverkan mellan fyra svenska universitet och 15 av Sveriges kommuner. Jag är även aktiv i styrelsen för Frisk & Fri, riksföreningen mot ätstörningar i Skåne och har genom det några mindre ansvarsuppdrag.

/Sofia Rydh

<< Tillbaka
C
h
a
t
t
Nyhetsbrev