1 av 100 barn har alkoholskador, hjälp oss sprida kampanjen!

September är FASD-awareness month och 9/9 är internationella FAS-dagen. Under hela månaden uppmärksammas alkoholrelaterade fosterskador genom informationskampanjer, event och manifestationer över hela världen. I Sverige genomför FAS-föreningen kampanjen 1av100.

FAS-föreningens kampanj 1av100 är skapad för att höja kunskapen om alkoholrelaterade fosterskador, framför allt hos personer som möter barn och unga i sitt yrkesliv.

På siten 1av100.se kan alla testa sina kunskaper i sex korta steg, det tar bara ett par minuter. Där förklaras också konkret vilka effekter alkohol under fostertiden kan få för ett barns neurologiska, psykiska och fysiska utveckling.

Kampanjen riktar sig i år särskilt till alla som arbetar inom socialtjänsten, eller studerar för att bli socionomer, en viktig yrkeskategori som träffar människor i behov av särskilt stöd. Men fosterskador av alkohol är ofta osynliga och personer med alkoholrelaterade fosterskador finns överallt, därför har alla som arbetar med barn, unga eller vuxna i sin verksamhet nytta av att testa sina kunskaper på 1av100.se

Klicka på bilden för att ladda ner broschyren

Broschyrer2

Som en del av kampanjen skickas även ett pressmeddelande ut. Det kan laddas ner som PDF här >>

Hjälp oss att sprida kampanjsidan 1av100 i ditt nätverk och på sociala medier!

<< Tillbaka
C
h
a
t
t
Nyhetsbrev