Bloggarkiv

Blogg

Vi lanserar en ny webbsida lagom till Internationella FAS-dagen!
Föräldrar och andra privatpersoner har länge efterfrågat en webbsida om FASD som riktar sig direkt till dem. Nu har vi skapat en sådan plats och vi slår stolt upp dörrarna till www.fasforeningen.se och hälsar välkommen in!
Läs mer
Så gick det för Karli, 43, vars mamma missbrukade när hon väntade henne
Karli Schrider är 43 år men har en mental utveckling som en 6-åring. Hennes mamma drack alkohol under graviditeten, utan vetskap om risken för fetalt alkoholsyndrom.
Läs mer
Har ditt barn svårt att få rätt förutsättningar för att fungera i skolan?
Många föräldrar till barn med FASD känner sig villrådiga om vilka krav man kan ställa på skolan och vad man gör när man upplever att barnet inte får rätt stöd och hjälp.
Läs mer
FAS-föreningen presenterar: Ihsan Sarman
På FAS-portalen vill vi lyfta fram personer som har och har haft stor betydelse för att öka kunskapen om alkohol- och drogrelaterade fosterskador och förståelsen för dem som är drabbade. En av dem är dr. Ihsan Sarman som FAS-föreningen kom i kontakt med i början av 2000-talet.
Läs mer
SVT belyser FASD-problematiken
SVT tog den 23/8 2017 upp ämnet FASD i flera av sina sändningar och belyste bland annat bristen på kunskap om diagnosen och svårigheten att få rätt stöd för de drabbade.
Läs mer
FASD - en osynlig, men förebyggbar funktionsnedsättning
Det är viktigt att fastställa förekomsten av en sjukdom för att kunna göra politiska prioriteringar och planera hälso- och sjukvården.
Läs mer
Vi har kunskapen, resurserna och kompetensen, men vi är inte ens nära!
I Sverige bedrivs ytterst intressant och internationellt uppmärksammad forskning kring alkoholrelaterade fosterskador. Ändå ligger vi långt efter när det gäller att identifiera och diagnosticera barnen och - framför allt - tillgodose deras behov.
Läs mer
FAS-föreningen presenterar sig i Rumänien
För att förbättra villkoren för dem som lever med FASD och förebygga att fler drabbas krävs kunskap. Nätverkande och erfarenhetsutbyte är avgörande för att öka kunskapen om FASD, inte bara i Sverige utan i hela världen.
Läs mer
Testa virtuella socialkontor och vårdcentraler
För dig som arbetar med hälsa, vård och omsorg erbjuder kunskapsguiden.se virtuella socialkontor och vårdcentraler där du får öva dig i att ställa de svåra frågorna om familjesituationen.
Läs mer
Barn med FASD försvann efter rapport
Årets alkoholrapport från Systembolaget ingav hopp. Denna gång skulle nämligen barnen stå i fokus. Besvikelsen när Systembolagets pressmeddelande skickades ut blev därför stor.
Läs mer
Page 4 of 5 First 123[4]5 Last

Bloggarkiv

Blogg