Bloggarkiv

Blogg

Förskolan spelar roll!
Vecka 7, 12-18 februari 2018, är det dags igen för uppmärksamhetsveckan Spela roll! för att uppmärksamma barn i familjer där någon vuxen dricker för mycket.
Läs mer
RättVisat, ett nytt, digitalt kommunikationshjälpmedel
Barn och ungdomar som har stora svårigheter med sin kommunikation tillhör en sårbar grupp, speciellt vid tillfällen då man byter miljö och personal.
Läs mer
Nyhetsbrev december 2017
Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar kan behöva psykologiskt stöd för att hantera sin vardag. Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder. Utbildningspaket från Socialstyrelsen, med mera...
Läs mer
Nyhetsbrev oktober 2017
Vi berättar hur du kan följa mediedebatten om alkohol under graviditet, du får erbjudande om texthjälp och tips om en gratis föreläsning om FASD i Malmö.
Läs mer
FAS-föreningen föreläser i Malmö 9 november
FAS-föreningens Katarina Wittgard och hennes son Karl, adopterad från Polen som fyraåring, med livslång erfarenhet av FAS föreläser i Malmö.
Läs mer
Aktuell debatt, ny sida på FAS-portalen
Då och då blossar det upp debatter kring alkohol och graviditet. FAS-portalen presenterar inlägg i debatten ur olika perspektiv.
Läs mer
Alkohol under graviditet – vilka råd ges i andra länder?
Är Sverige ett förmyndarland som vill bestämma över gravida kvinnor, som påstås i boken Praktika för blivande föräldrar? Eller följer vi övriga världens rekommendationer?
Läs mer
Svenska forskare slår fast; Agnes Wold har fel!
En häftig debatt har blossat upp efter att felaktiga och vilseledande uppgifter om riskerna med alkohol under graviditet presenterats i boken Praktika för blivande föräldrar av Cecilia Chrapkowska och Agnes Wold, Wahlström & Widstrand 2017.
Läs mer
”Ej bevisat skadligt” är inte det samma som bevisat oskadligt
Det är oerhört frustrerande när Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska ger ut en bok där man slår fast att 5-6 glas vin i veckan under graviditeten troligen inte är skadligt för fostret, med hänvisning till att det inte finns några vetenskapliga bevis för motsatsen.
Läs mer
Internationella FAS-dagen 9/9 kl. 09:09
Vill du hjälpa till att sprida budskapet på Internationella FAS-dagen? Det är enklare än du tror att göra en egen kampanj!
Läs mer
Page 3 of 5 First 12[3]45 Last

Bloggarkiv

Blogg