Bloggarkiv

Blogg

Nyhetsbrev december 2017

Nyhetsbrev december 2017

I decembers nyhetsbrev kan du bland annat läsa om följande:

- Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar kan behöva psykologiskt stöd för att hantera sin vardag. Särskilt mammorna löper risk för försämrad psykisk hälsa. En god hjälp är att få mycket information om barnets diagnos och att tillsammans med andra föräldrar samtala om barnen situation och beteenden. Det är slutsatser som dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

- Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder. Gästskribent Jenny Rangmar: Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.

- Socialstyrelsen har tagit fram ett utbildningspaket som vänder sig till personal i barnhälsovården, BHV, om hur man kan ge stöd till föräldrar till barn med funktionsnedsättning. Temat Att möta föräldrar till barn med funktionsnedsättning samlar kunskapsstödjande produkter om hur barnhälsovården kan ge stöd till föräldrarna. Vi länkar till tre olika broschyrer.

Läs hela nyhetsbrevet här >>>

Vill du också ha våra nyhetsbrev direkt i din brevlåda? Fyll i och skicka din mailadress till oss längst ner på sidan!

| Tillbaka

Bloggarkiv

Blogg