Bloggarkiv

Blogg

FAS-föreningen deltar i Europeiska FASD-konferensen i Berlin

FAS-föreningen deltar i Europeiska FASD-konferensen i Berlin

Den Europeiska FASD-konferensen anordnas vartannat år och hålls i år i Berlin, med början på måndag den 24 september. FAS-föreningen finns givetvis på plats och representeras av Theresa Millqvist och Katarina Wittgard. Under tre dagar hålls föreläsningar, workshops och seminarier av ledande forskare från Europa, men även från USA, Australien och Sydafrika.

Ämnena som presenteras under konferensen spänner över ett brett spektrum och berör alltifrån forskning om genetiska faktorer till metoder för förebyggande av FASD. Andra föreläsningar handlar om föräldraskap, diagnosticering, sociala förhållanden, vuxenlivet med FASD och mycket, mycket annat.

Från Sverige presenteras ”Anthropometry in FASD - a longitudinal study” av Valdemar Landgren, Leif Svensson, Emelie Gyllencreutz, Eva Aring, Marita Andersson Grönlund samt Magnus Landgren.

Förutom cirka 200 deltagare som på något sätt – professionellt eller privat – är berörda av FASD, medverkar även representanter från den tyska regeringen. Konferensen delfinansieras med statliga medel och man poängterar att FASD finns på den politiska agendan i Tyskland. Vi i FAS-föreningen arbetar ständigt för att FASD ska finns på den politiska agendan även i Sverige!

Kommentarer, bilder med mera får du direkt från konferenscentret i centrala Berlin via vår Facebook!

Hela programmet med abstracts kan laddas ner här >>

| Tillbaka

Bloggarkiv

Blogg