Bloggarkiv

Blogg

FAS-föreningen föreläser i Malmö, Västerås och Stockholm
FAS-föreningen kommer framöver att medverka vid ett flertal föreläsningar och konferenser riktade till olika målgrupper.
Läs mer
Snart är det dags för den nationella konferensen Drogfokus!
Hur gick det för de alkoholskadade barnen? Jenny Rangmar, forskare och Fil.dr. i psykologi, har studerat långtidseffekter av fosterskador som orsakats av att mamman druckit alkohol under graviditeten.
Läs mer
Prata med någon om FAS!
På söndag, den 9/9, är det internationella FAS-dagen. FAS uppmärksammas då över hela världen på olika sätt. Alla kan bidra till ökad medvetenhet om de livslånga konsekvenser alkohol under fostertiden kan leda till. Du också!
Läs mer
Bättre stöd för familjer till barn som har funktionsnedsättning
Socialstyrelsen har, i samarbete med bland annat föräldrar och forskare, tagit fram en modell för bättre stöd till familjer med hjälp av så kallade koordinatorer.
Läs mer
Snedfördelning av varningstexter i alkoholreklam
Trots att det enligt alkohollagen finns riktlinjer för hur varningstexter i alkoholreklam ska användas, visar det sig att t.ex. texten om alkohol och graviditet endast används i 4% av fallen.
Läs mer

Nyhetsbrev maj 2018

Nyhetsbrev maj 2018
FAS-föreningen har tagit fram en ny serie faktablad. Du får även tips om en ny bok om överlappande diagnoser och kan läsa om ett intressant utbildningspaket.
Läs mer
DEAR BIOLOGICAL MOM!
Lisa är fjorton år och fick skador av att hon utsattes för alkohol innan hon föddes. Lisa kämpar varje dag för att göra sitt bästa i skolan, trots svårigheter med minne och inlärning. Hon anstränger sig för att nå sina mål och få ett bra liv med sin adoptivfamilj, trots sina svårigheter. Lisa är medveten om att hennes biologiska mamma orsakat henne FASD och uttrycker sina känslor kring det i ett brev. Brevet är skrivet på engelska, som en skoluppgift, Lisa går i årskurs sju på Engelska skolan.
Läs mer
Vad gör FAS-föreningen?
FAS-föreningen är en idéburen organisation vars mål är att synliggöra barn som är födda med neurologiska och andra skador orsakade av alkohol- eller drogexponering och förbättra deras förutsättningar i livet.
Läs mer
Allt måste planeras
Dagen börjar egentligen redan dagen innan, förklarar Thomas, familjehemsförälder åt Adam som har FAS. Vi måste planera allt i minsta detalj; till och med en så enkel sak som att åka och handla.
Läs mer
Varför är Johan inte som andra?
Tecknen var tydliga men varken BVC eller socialtjänsten kunde tolka dem. När barnet inte fungerar som andra barn – vad gör man då som förälder? Denna fråga och många andra ställdes Christina och Patrik inför när Johan gjort entré i familjen.
Läs mer
Page 1 of 5 FirstPrevious [1]2345 Last

Bloggarkiv

Blogg