Bloggarkiv

Blogg

Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder
Gästskribent Jenny Rangmar: Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.
Läs mer
Arendal – regionalt resurscentrum i Norge
Resurscentret i Arendal är det är det första av sitt slag i Skandinavien. Arendal tillhör den största av Norges fyra sjukvårdsregioner och upptagningsområdet omfattar mer än halva befolkningen.
Läs mer
Vi måste förändra vår attityd till alkohol
Den amerikanske forskaren Dr Kenneth R. Warren är en av de få som var med när allting började och fortfarande bidrar till att öka medvetenheten och förbättra kunskapen om FASD. FAS-föreningen mötte honom i Berlin i samband med den femte FASD konferensen.
Läs mer
FAS-föreningen deltar i Europeiska FASD-konferensen i Berlin
Den Europeiska FASD-konferensen anordnas vartannat år och hålls i år i Berlin, med början på måndag den 24 september. FAS-föreningen finns givetvis på plats och representeras av Theresa Millqvist och Katarina Wittgard.
Läs mer
FAS-föreningen föreläser i Malmö, Västerås och Stockholm
FAS-föreningen kommer framöver att medverka vid ett flertal föreläsningar och konferenser riktade till olika målgrupper.
Läs mer
Snart är det dags för den nationella konferensen Drogfokus!
Hur gick det för de alkoholskadade barnen? Jenny Rangmar, forskare och Fil.dr. i psykologi, har studerat långtidseffekter av fosterskador som orsakats av att mamman druckit alkohol under graviditeten.
Läs mer
Prata med någon om FAS!
På söndag, den 9/9, är det internationella FAS-dagen. FAS uppmärksammas då över hela världen på olika sätt. Alla kan bidra till ökad medvetenhet om de livslånga konsekvenser alkohol under fostertiden kan leda till. Du också!
Läs mer
Bättre stöd för familjer till barn som har funktionsnedsättning
Socialstyrelsen har, i samarbete med bland annat föräldrar och forskare, tagit fram en modell för bättre stöd till familjer med hjälp av så kallade koordinatorer.
Läs mer
Snedfördelning av varningstexter i alkoholreklam
Trots att det enligt alkohollagen finns riktlinjer för hur varningstexter i alkoholreklam ska användas, visar det sig att t.ex. texten om alkohol och graviditet endast används i 4% av fallen.
Läs mer

Nyhetsbrev maj 2018

Nyhetsbrev maj 2018
FAS-föreningen har tagit fram en ny serie faktablad. Du får även tips om en ny bok om överlappande diagnoser och kan läsa om ett intressant utbildningspaket.
Läs mer
Page 1 of 5 FirstPrevious [1]2345 Last

Bloggarkiv

Blogg