Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Nyhetsbrev oktober 2017
Vi berättar hur du kan följa mediedebatten om alkohol under graviditet, du får erbjudande om texthjälp och tips om en gratis föreläsning om FASD i Malmö.
Läs mer
Alkohol under graviditet – vilka råd ges i andra länder?
Är Sverige ett förmyndarland som vill bestämma över gravida kvinnor, som påstås i boken Praktika för blivande föräldrar? Eller följer vi övriga världens rekommendationer?
Läs mer
Svenska forskare slår fast; Agnes Wold har fel!
En häftig debatt har blossat upp efter att felaktiga och vilseledande uppgifter om riskerna med alkohol under graviditet presenterats i boken Praktika för blivande föräldrar av Cecilia Chrapkowska och Agnes Wold, Wahlström & Widstrand 2017.
Läs mer
”Ej bevisat skadligt” är inte det samma som bevisat oskadligt
Det är oerhört frustrerande när Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska ger ut en bok där man slår fast att 5-6 glas vin i veckan under graviditeten troligen inte är skadligt för fostret, med hänvisning till att det inte finns några vetenskapliga bevis för motsatsen.
Läs mer
Internationella FAS-dagen 9/9 kl. 09:09
Vill du hjälpa till att sprida budskapet på Internationella FAS-dagen? Det är enklare än du tror att göra en egen kampanj!
Läs mer
Så gick det för Karli, 43, vars mamma missbrukade när hon väntade henne
Karli Schrider är 43 år men har en mental utveckling som en 6-åring. Hennes mamma drack alkohol under graviditeten, utan vetskap om risken för fetalt alkoholsyndrom.
Läs mer
Har ditt barn svårt att få rätt förutsättningar för att fungera i skolan?
Många föräldrar till barn med FASD känner sig villrådiga om vilka krav man kan ställa på skolan och vad man gör när man upplever att barnet inte får rätt stöd och hjälp.
Läs mer
FAS-föreningen presenterar: Ihsan Sarman
På FAS-portalen vill vi lyfta fram personer som har och har haft stor betydelse för att öka kunskapen om alkohol- och drogrelaterade fosterskador och förståelsen för dem som är drabbade. En av dem är dr. Ihsan Sarman som FAS-föreningen kom i kontakt med i början av 2000-talet.
Läs mer
SVT belyser FASD-problematiken
SVT tog den 23/8 2017 upp ämnet FASD i flera av sina sändningar och belyste bland annat bristen på kunskap om diagnosen och svårigheten att få rätt stöd för de drabbade.
Läs mer
FASD - en osynlig, men förebyggbar funktionsnedsättning
Det är viktigt att fastställa förekomsten av en sjukdom för att kunna göra politiska prioriteringar och planera hälso- och sjukvården.
Läs mer
Page 4 of 6 [4]

Bloggarkiv

Aktuellt