Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Vi arbetar systematiskt med att uppdatera och kvalitetssäkra den information vi förmedlar
FAS-portalen är den enda webbplats i Sverige som erbjuder samlad och tillförlitlig information om alkohol- och drogrelaterade fosterskador. Självklart är vi källkritiska och kontrollerar fakta innan vi publicerar.
Läs mer
Nyhetsbrev om barn med FASD för dig som jobbar inom förskola/skola
Vi tipsar bl.a. om skriften "Kunskapsunderlag för pedagoger om barn och elever med medfödda skador av alkohol". Är inkludering i skolan rätt för barn med FASD? Hur skapar man studiero?
Läs mer
Personer med FASD i folkhögskolans värld
Efter år av misslyckanden, ibland en hel skoltid, har många unga med FASD tappat både motivation och självkänsla. För en del har folkhögskola blivit räddningen och vändningen i livet.
Läs mer
Nyhetsbrev december 2018
Kunskap är makt! Vi tipsar om kompetensutveckling för skolpersonal samt stöd i vardagen för barn med FASD. Läs också intressanta artiklar om FASD i tidningen Barnläkaren.
Läs mer
Transit i samhällsvården – när unga utreds på särskilda ungdomshem
Hur påverkas unga av att omhändertas för utredning och vård vid statliga institutioner? Fil dr Sofia Enell har forskat på det och resultaten som redovisas i hennes avhandling är nedslående.
Läs mer
Intressant temanummer av tidningen Barnläkaren ute nu
Barn och drogberoende är temat för senaste numret av tidningen BARNLÄKAREN. Flera artiklar handlar om barn med alkohol- och drogrelaterade skador.
Läs mer
Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder
Gästskribent Jenny Rangmar: Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.
Läs mer
Arendal – regionalt resurscentrum i Norge
Resurscentret i Arendal är det är det första av sitt slag i Skandinavien. Arendal tillhör den största av Norges fyra sjukvårdsregioner och upptagningsområdet omfattar mer än halva befolkningen.
Läs mer
Vi måste förändra vår attityd till alkohol
Den amerikanske forskaren Dr Kenneth R. Warren är en av de få som var med när allting började och fortfarande bidrar till att öka medvetenheten och förbättra kunskapen om FASD. FAS-föreningen mötte honom i Berlin i samband med den femte FASD konferensen.
Läs mer
Bättre stöd för familjer till barn som har funktionsnedsättning
Socialstyrelsen har, i samarbete med bland annat föräldrar och forskare, tagit fram en modell för bättre stöd till familjer med hjälp av så kallade koordinatorer.
Läs mer
Page 2 of 6 [2]

Bloggarkiv

Aktuellt