Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Sveriges första informationsfilm om FAS!

Sveriges första informationsfilm om FAS!

För dig som möter barn i ditt arbete är det särskilt viktigt att du känner till vad FAS är och hur det påverkar dem som är drabbade.

Om du har ett barn i din grupp/klass som är lite speciellt, ett barn som verkar ha svårt att fungera i gruppen, är extra oroligt, eller inte verkar förstå regler och konsekvenser, då kanske det är ett barn med FAS eller andra alkohol- och drogrelaterade fosterskador.

Du som jobbar i förskolans och skolans värld kommer att ställas inför stora utmaningar när du har en elev med FAS. Hyperaktivitet är vanligt hos dessa barn, likaså dåligt minne och inlärningssvårigheter. Det är följder av de neurologiska skadorna och kan vara både tålamodsprövande och frustrerande, även för den mest erfarne. Kanske har barnet redan någon typ av bokstavsdiagnos, t.ex. ADHD. Symtomen kan vara likartade, men barn med FAS har oftast mera komplexa problem.

Du som jobbar inom hälso- och sjukvård träffar med jämna mellanrum patienter med FAS, eller andra alkohol-/drogrelaterade fosterskador, både barn och vuxna. I de flesta fall vet du förmodligen inte om det eftersom denna typ av skador ger upphov till funktionsnedsättningar som kan vara mer eller mindre osynliga.

Öka din kunskap på 1,45 minuter och hjälp oss sedan att dela filmen så fler får viktig kunskap om denna funktionsnedsättning

 

| Tillbaka

Bloggarkiv

Aktuellt