Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Spännande läsning om FASD i nytt magasin!

Spännande läsning om FASD i nytt magasin!

Läs reportage om teamet vid Arendals sjukhus i Norge, hur man arbetar med utredning av barn med misstänkt FASD och mycket annat. Magasinet innehåller även ett flertal intressanta intervjuer med bland annat forskare, föräldrar och vuxna med FAS.

Hämta magasinet som PDF här >>

Magasinet ges ut av Regional Kompetansetjeneste - Medfødte Russkader, Helse Sør-Øst, Barne- og ungdomsavdelingen, Sørlandet sykehus, Arendal

 

Mycket att lära av Norge
Sedan fem år tillbaka finns en regional specialistklinik på Sørlandet sykehus i Arendal, där man årligen utreder cirka 50 barn med misstänkta alkoholskador. Utredningarna görs av ett team bestående av barnläkare, neuropsykolog, specialpedagog, barnpsykiatriker och socionom och vid behov konsulteras andra specialister. Hur en utredning går till presenteras i fem korta filmer på Youtube. Teamet i Arendal erbjuder även vidareutbildning i diagnosmetodik för personal inom hälso- och sjukvård även utanför Norge.

| Tillbaka

Bloggarkiv

Aktuellt

C
h
a
t
t

Få svar på frågor om alkohol- och drogrelaterade fosterskador

I Öppen chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Om det inte finns någon online som kan svara direkt kan du alltid komma tillbaka och få svaret vid ett senare tillfälle, alla frågor och svar ligger kvar i chatten. Du kan också välja att få en notis via mail när din fråga är besvarad.

Vi erbjuder Expertchatt vid speciella tillfällen, då finns en medicinsk- eller annan expert online under och svarar på dina frågor. Information om det kommer att finnas här på FAS-portalen och annonseras via Facebook. Du kan också välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella experter.

I vår Öppna chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Expertchatt då en medicinsk- eller annan expert svarar på dina frågor direkt.

Gå till chatten