Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Digitala föreläsningar om alkoholrelaterade fosterskador

Digitala föreläsningar om alkoholrelaterade fosterskador

Föreläsningar om alkohol, graviditet och små barns hälsa, med bland annat representanter för FAS-föreningen, samt Jenny Rangmar som ingår i vårt expertnätverk.

Vi vill tipsa om en föreläsningsserie i fyra delar om Alkohol, graviditet och små barns hälsa som arrangeras av Junis, i samverkan med IOGT-NTO, CAN och Länsstyrelserna.

Första föreläsningen sändes på webben 30 september och resterande föreläsningar en gång i veckan därefter. Den 7 oktober deltog representanter för FAS-föreningen, samt Jenny Rangmar som ingår i vårt expertnätverk.

- Vem ser barn med FAS? Var finns information och verktyg? Katarina Wittgard, grundare av FAS-föreningen.
- Annika Andersson, familjehemsförälder till barn med FAS och tidigare ordförande i FAS-föreningen.
- Hur gick det för de alkoholskadade barnen? Jenny Rangmar, forskare, fil dr i psykologi.

Filmen från 7 oktober går att se här >>

För vem?
Föreläsningsserien vänder sig till dig som i din yrkesroll möter blivande föräldrar och föräldrar med små barn. Vi välkomnar också dig som är beslutsfattare och dig som är intresserad av frågor kring hälsa, barnrättsfrågor och förebyggande arbete. Anmälan och mer info finns på www.junis.se/konferens

| Tillbaka

Bloggarkiv

Aktuellt

C
h
a
t
t

Få svar på frågor om alkohol- och drogrelaterade fosterskador

I Öppen chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Om det inte finns någon online som kan svara direkt kan du alltid komma tillbaka och få svaret vid ett senare tillfälle, alla frågor och svar ligger kvar i chatten. Du kan också välja att få en notis via mail när din fråga är besvarad.

Vi erbjuder Expertchatt vid speciella tillfällen, då finns en medicinsk- eller annan expert online under och svarar på dina frågor. Information om det kommer att finnas här på FAS-portalen och annonseras via Facebook. Du kan också välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella experter.

I vår Öppna chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Expertchatt då en medicinsk- eller annan expert svarar på dina frågor direkt.

Gå till chatten