Arkiv

Aktuellt från FAS-föreningen

Erik- mitt ibland oss, en sann berättelse

Erik- mitt ibland oss, en sann berättelse

I boken "Erik - mitt ibland oss" skildras hur det är att leva med alkoholrelaterade fosterskador i familjen. Allt material i boken bygger på verkligheten och är skriven av Katarina Wittgard efter dagboksanteckningar från Eriks adoptivmamma. Nu kan du läsa berättelsen om Erik som följetong här på FAS-portalen, helt gratis.

Boken "Erik – mitt ibland oss" har under många år varit uppskattad av såväl föräldrar som av personalgrupper som möter barn i sitt arbete. Den finns inte längre i tryck och FAS-föreningen publicerar därför en omarbetad och förkortad version. I elva avsnitt kan du följa pojken Erik och få en inblick känslor, upplevelser, svårigheter i vardagen och kampen för att få rätt hjälp hos en familj med ett barn som fötts med fosterskador orsakade av alkohol.

Första kapitlet "Våra drömmar - och verkligheten" börjar här >>

Hämta hela berättelsen som PDF här >>

| Tillbaka

Bloggarkiv

Aktuellt

C
h
a
t
t

Få svar på frågor om alkohol- och drogrelaterade fosterskador

I Öppen chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Om det inte finns någon online som kan svara direkt kan du alltid komma tillbaka och få svaret vid ett senare tillfälle, alla frågor och svar ligger kvar i chatten. Du kan också välja att få en notis via mail när din fråga är besvarad.

Vi erbjuder Expertchatt vid speciella tillfällen, då finns en medicinsk- eller annan expert online under och svarar på dina frågor. Information om det kommer att finnas här på FAS-portalen och annonseras via Facebook. Du kan också välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella experter.

I vår Öppna chatt kan du när som helst ställa allmänna frågor om fosterskador av alkohol och droger till oss i FAS-föreningen. Vid speciella tillfällen erbjuder vi även Expertchatt då en medicinsk- eller annan expert svarar på dina frågor direkt.

Gå till chatten