Bloggarkiv

Blogg

Nyhetsbrev oktober 2017
Vi berättar hur du kan följa mediedebatten om alkohol under graviditet, du får erbjudande om texthjälp och tips om en gratis föreläsning om FASD i Malmö.
Läs mer
FAS-föreningen föreläser i Malmö 9 november
FAS-föreningens Katarina Wittgard och hennes son Karl, adopterad från Polen som fyraåring, med livslång erfarenhet av FAS föreläser i Malmö.
Läs mer
Aktuell debatt, ny sida på FAS-portalen
Då och då blossar det upp debatter kring alkohol och graviditet. FAS-portalen presenterar inlägg i debatten ur olika perspektiv.
Läs mer
Alkohol under graviditet – vilka råd ges i andra länder?
Är Sverige ett förmyndarland som vill bestämma över gravida kvinnor, som påstås i boken Praktika för blivande föräldrar? Eller följer vi övriga världens rekommendationer?
Läs mer
Svenska forskare slår fast; Agnes Wold har fel!
En häftig debatt har blossat upp efter att felaktiga och vilseledande uppgifter om riskerna med alkohol under graviditet presenterats i boken Praktika för blivande föräldrar av Cecilia Chrapkowska och Agnes Wold, Wahlström & Widstrand 2017.
Läs mer
”Ej bevisat skadligt” är inte det samma som bevisat oskadligt
Det är oerhört frustrerande när Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska ger ut en bok där man slår fast att 5-6 glas vin i veckan under graviditeten troligen inte är skadligt för fostret, med hänvisning till att det inte finns några vetenskapliga bevis för motsatsen.
Läs mer
Internationella FAS-dagen 9/9 kl. 09:09
Vill du hjälpa till att sprida budskapet på Internationella FAS-dagen? Det är enklare än du tror att göra en egen kampanj!
Läs mer
Vi lanserar en ny webbsida lagom till Internationella FAS-dagen!
Föräldrar och andra privatpersoner har länge efterfrågat en webbsida om FASD som riktar sig direkt till dem. Nu har vi skapat en sådan plats och vi slår stolt upp dörrarna till www.fasforeningen.se och hälsar välkommen in!
Läs mer
Så gick det för Karli, 43, vars mamma missbrukade när hon väntade henne
Karli Schrider är 43 år men har en mental utveckling som en 6-åring. Hennes mamma drack alkohol under graviditeten, utan vetskap om risken för fetalt alkoholsyndrom.
Läs mer
Har ditt barn svårt att få rätt förutsättningar för att fungera i skolan?
Många föräldrar till barn med FASD känner sig villrådiga om vilka krav man kan ställa på skolan och vad man gör när man upplever att barnet inte får rätt stöd och hjälp.
Läs mer
Page 1 of 3 FirstPrevious [1]23 Last

Bloggarkiv

Blogg