Bloggarkiv

Blogg

Allt måste planeras
Dagen börjar egentligen redan dagen innan, förklarar Thomas, familjehemsförälder åt Adam som har FAS. Vi måste planera allt i minsta detalj; till och med en så enkel sak som att åka och handla.
Läs mer
Varför är Johan inte som andra?
Tecknen var tydliga men varken BVC eller socialtjänsten kunde tolka dem. När barnet inte fungerar som andra barn – vad gör man då som förälder? Denna fråga och många andra ställdes Christina och Patrik inför när Johan gjort entré i familjen.
Läs mer
Sveriges första informationsfilm om FAS!
För dig inom förskola/skola, eller vård/omsorg är det viktigt att känna till vad fosterskador av alkohol, FAS, kan innebära. Öka din kunskap på 1,45 minuter och hjälp oss sedan att dela filmen så fler får kunskap om denna funktionsnedsättning.
Läs mer
Tack till Häljarps församling
Under 2017 har kollektpengar från Häljarps församling, gått till FAS-föreningens arbete. Vi tackar varmt för det välkomna bidraget! Du kan också göra skillnad!
Läs mer
Nyhetsbrev februari 2018
Du som arbetar i förskolan är särskilt viktig för barn med behov av särskilt stöd.
Läs mer
Förskolan spelar roll!
Vecka 7, 12-18 februari 2018, är det dags igen för uppmärksamhetsveckan Spela roll! för att uppmärksamma barn i familjer där någon vuxen dricker för mycket.
Läs mer
RättVisat, ett nytt, digitalt kommunikationshjälpmedel
Barn och ungdomar som har stora svårigheter med sin kommunikation tillhör en sårbar grupp, speciellt vid tillfällen då man byter miljö och personal.
Läs mer
Nyhetsbrev december 2017
Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar kan behöva psykologiskt stöd för att hantera sin vardag. Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder. Utbildningspaket från Socialstyrelsen, med mera...
Läs mer
Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder
Gästskribent Jenny Rangmar: Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.
Läs mer
Nyhetsbrev oktober 2017
Vi berättar hur du kan följa mediedebatten om alkohol under graviditet, du får erbjudande om texthjälp och tips om en gratis föreläsning om FASD i Malmö.
Läs mer
Page 1 of 4 FirstPrevious [1]234 Last

Bloggarkiv

Blogg